Criticus wil het zelf doen

15/09/10 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 12:01

Wat brengt een wijnjournalist uit Groot-Brittannië ertoe een wijngaard van 20 hectare te kopen in de Alentejo, in het hete zuiden van Portugal ? "Ik wil bewijzen dat er ook in Portugal wijnen van wereldklasse gemaakt kunnen worden", zegt Richard Mayson. Met Pedra Basta, zijn eerste poging, lijkt hij al goed op weg.

"Breed, vol, met zonnige smaken die getuigen van de warmte van de Alentejo, gevolgd door de impressies van de lokale grond." Jancis Robinson, de grande dame van de Britse wijnjournalistiek, haalde haar duurste woorden al boven om Pedra Basta te beschrijven. Ook andere recensies roemen de elegante rode wijn van Richard Mayson. Dat een jong, onbekend wijndomein op zo'n tweehonderd kilometer ten oosten van Lissabon al meteen succes heeft bij gerenommeerde critici is tegelijk verrassend en hoogst normaal. Verrassend omdat Mayson er nog maar sinds 2005 wijn maakt en omdat Alentejo niet meteen associaties oproept met elegante, moderne wijn.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners