Waarom glutenvrij eten als je niet glutenintolerant bent geen goed idee is

16/05/17 om 11:31 - Bijgewerkt om 13:58

16 mei is werelddag voor coeliakie, ofwel een chronische darmaandoening die veroorzaakt wordt door een aangeboren intolerantie voor gluten. Een dag die nog steeds erg nodig blijft, want gluten blijven voor verwarring zorgen.

Ken je die mop van die persoon met een glutenallergie op restaurant? Als de chef aan haar tafel komt om het menu te bespreken, vraagt hij: "coeliakie?", en antwoordt de gast: "Ja, lekker, doe maar." Je kan er om lachen, maar het is eigenlijk geen mop. Wel een anekdote van een Nederlandse chef die aantoont dat je niet per se veel hoeft te weten over gluten om te beslissen ze niet meer te eten.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners