Vorstelijk duurzaam feestduo: oesters en champagne

17/12/16 om 15:36 - Bijgewerkt op 18/12/16 om 10:28

De eindejaarsperiode, die vraagt om oesters en champagne, toch? Hoewel de delicatessen misschien een tikje decadent lijken, zijn ze dat allerminst op vlak van duurzaamheid. Wij trokken in het gezelschap van een champagnespecialist naar de oesterpercelen in Yerseke om uit te zoeken hoe dat juist zit.

Oesters en champagne, het is niet alleen een klinkende combinatie om een feestmaaltijd mee te starten, de verhalen achter de producten zijn ook erg gelijkend, zo bleek tijdens een boottocht richting de oesterkweekpercelen in Yerseke. We kregen niet alleen het gezelschap van Jean Dhooge van de Oesterij, ook de Nederlandse Champagneambassadeur Hinke de Jong was van de partij. Het is een gure, grijze dag en er staat een stevige wind: het ideale moment om de zeebonk te gaan uithangen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

WeekendInformation Services

Ambacht ontmoet technologie

Ambacht ontmoet technologie

Op het eerste gezicht is de Gear 3 een traditioneel Zwitsers horloge. Totdat je aan ...

Onze partners