Vegan avocado pasta

23/02/17 om 08:55 - Bijgewerkt op 02/03/17 om 10:54

Een lekker en gezond vegan recept voor avocado pasta van de blog Kokerellen.

Vegan avocado pasta

© Kokerellen

Geef je waardering

Bereidingswijze

Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten

200g volkoren/speltpasta

1 grote avocado/2 kleintjes

2 courgetten

200g kerstomaatjes

1 teentje look

1dl plantaardige melk (ik nam amandelmelk)

1el citroensap

pijnboompitjes, optioneel

Werkwijze

  1. Kook de pasta in een grote hoeveelheid kokend water.
  2. Rasp de courgetten of haal door een spiraalsnijder. Als je de pasta warm eet, zet de courgetti dan twee minuten in de microgolf om ze te koken.
  3. Doe de avocado, samen met het citroensap, het teentje look en de melk in een kommetje en pureer met de staafmixer. Je kan ook een blender gebruiken of eventueel zelfs de avocado gewoon fijn pletten met de hand. Zorg dan wel dat je look zeer fijn gesneden is.
  4. Snij de kerstomaatjes in twee.
  5. Giet de spaghetti af en doe met met de courgetti in een grote kom.
  6. Voeg de avocadosaus toe en roer goed door en voeg ook de kerstomaatjes toe.
  7. Serveer warm of koud en voeg eventueel wat pijnboompitjes toe voor extra crunch.

Onze partners