Vegan avocadopasta

Een lekker en gezond vegan recept voor avocadopasta van de blog Kokerellen van Ellen Van Gool.

Voor 4 personen
  • 200 g volkoren- of speltpasta
  • 1 grote avocado of 2 kleine
  • 2 courgetten
  • 200 g kerstomaatjes
  • 1 teentje look
  • 1 dl plantaardige melk (bv. amandelmelk)
  • 1 el citroensap
  • pijnboompitjes, optioneel
Bereiding
  1. Kook de pasta in een grote hoeveelheid kokend water.
  2. Rasp de courgetten of haal door een spiraalsnijder. Als je de pasta warm eet, zet de courgetti dan twee minuten in de microgolf om ze te koken.
  3. Doe de avocado, samen met het citroensap, het teentje look en de melk in een kommetje en pureer met de staafmixer. Je kunt ook een blender gebruiken of eventueel zelfs de avocado gewoon fijn pletten met de hand. Zorg dan wel dat je look zeer fijn gesneden is.
  4. Snijd de kerstomaatjes in twee.
  5. Giet de spaghetti af en doe met met de courgetti in een grote kom.
  6. Voeg de avocadosaus toe en roer goed door en voeg ook de kerstomaatjes toe.
  7. Serveer de vegan avocadopasta warm of koud. Voeg eventueel wat pijnboompitjes toe voor extra crunch.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content