Spaghetti met salie

© Getty

Deze spaghetti met salie is een eenvoudige maar erg lekkere variatie op de klassieke spaghetti al aglio, olio e peperoncino.

Voor 4 personen
  • 500 g spaghetti
  • 1/2 bosje bloeiende salie, met bloemen
  • 1 klein Spaans pepertje
  • 1 klein teentje knoflook
  • 50 à 70 g boter
  • 1 kl olie
  • 2 à 4 el geraspte parmezaan
Bereiding
  1. Kook de pasta al dente in gezouten water. Was de salie en haal er de blaadjes af. Was het pepertje, verwijder de zaden en hak fijn.
  2. Pers het teentje knoflook. Verhit de olie en de boter. Voeg het pepertje en de knoflook toe. Doe er de salieblaadjes bij. Neem van het vuur.
  3. Meng de saus met de uitgelekte pasta. Roer er de parmezaan door. Breng op smaak met peper en zout. Schep in warme diepe borden en versier de spaghetti met een blaadje salie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content