Smakelijke vlierbloesempannenkoeken

6136559 © Vlierbloesempannenkoek

Heel wat inheemse boomsoorten herbergen (ongekende) lekkernijen. Met een vlier geniet je van mei tot juli van de bloesems, waarmee je heerlijk aan de slag kan.

Ingrediënten

  • vlierbloesems
  • eieren, melk en bloem voor pannenkoekenbeslag
  • vlierbloesemsiroop

Bereiding

1. Ga vlierbloesems plukken en houd deze op een koele plaats (Niet in de zon leggen)

2. Maak een basis pannenkoekenrecept op basis van ei, melk en bloem. (Of een vegan/glutenvrije versie met alternatieven voor melk, bloem & ei)

3. Smelt boter/olie in een koekenpan op een laag vuurtje.

4. Dop de bloemen in het beslag, en leg deze in een met boter/olie voorverwarmde pan.

5. Snijd het overtollige groen van de bloem weg, en draai de pannenkoek om.

6. Klaar is kees, nu wat vlierbloesemsiroop en smullen maar.

Smakelijk!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content