Ribbetjes in pikante context

Voor 2 personen:

Voor 2 personen:

1 kg spareribs

olie

1,5 ui

4 eetlepels wijnazijn

1/2 koffielepel mosterd

50 g vloeibare honing

2 eetlepels worcestersaus

1 teentje knoflook

1 koffielepel basilicum

1/2 koffielepel tijm

1/2 eetlepel sambal oelek

1/2 koffielepel tabasco

1/2 koffielepel zout

Snij de uien in stukjes. Verhit olie in een pan en bak de stukjes ui en de knoflook tot ze er glazig uitzien.

Voeg alle overige ingrediënten toe en breng de saus op kookpunt. Strijk het vlees in met de saus.

Leg de ribbetjes op de rooster en bestrijk ze tijdens het roosteren nog een paar keer met de saus.

Voorbereiding: 10 minuten.

Bereiding: 20 minuten.

Serveertip:

Schilt u vandaag eens lekker niet: serveer de ribbetjes met aardappelen in de schil. Een lepeltje saus volstaat als finishing touch. Ook een krokante fijngesnipperde ijsbergsla, opgefleurd met een paprikavinaigrette, past perfect bij ribbetjes. Serveren met een steakmes op een plankje is géén overbodige luxe.

Tip: Tranende ogen tijdens het snijden van de uien? Zo bent u er in één-twee-drie vanaf. Zorg voor frisse lucht: zet de snijplank bij een geopend raam of onder de dampkap. Leg de uien voor het snijden 10 minuten in de diepvries. Of spoel de gepelde ui onder koud water voor u begint te snijden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content