Minigratins met tomaten
Je zelfgemaakte tomatenmengeling, overgoten met room en kaas en gegratineerd in de oven. Minigratins met tomaten is een gerecht dat je warm serveert.
Voor 8 personen
- 500 g kleine gnocchi van aardappel (of pastagnocchi)
- 200 ml room
- 100 à 150 g geraspte emmentaler
Voor de saus
- 600 g tomaten
- 1 ui
- 1 à 2 teentjes knoflook
- 2 el olie
- 1 kl suiker
- 1 à 2 kl gedroogde Italiaanse kruiden (oregano, rozemarijn, marjolein)
Bereiding
Voor de saus
1. Blancheer de tomaten. Pel ze en snijd in kleine blokjes.
2. Hak de knoflook en de ui fijn. Fruit ze in de olie. Voeg de tomaten, 50 à 100 ml water en de kruiden toe. Laat 10 minuten sudderen op een zacht vuur. Breng vervolgens op smaak met peper, zout en de suiker.
3. Kook de gnocchi in een grote hoeveelheid gezouten water. Laat uitlekken. Meng met de saus. Kruid bij.
4. Vul acht kleine ovenpotjes met de tomatenbereiding. Meng de room en de kaas. Verdeel over de ovenpotjes. Bak in de oven op 200 °C tot de minigratins mooi goudbruin kleuren.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier