Millefeuille van tarbot met eekhoorntjesbrood en aubergine

2460853

Voor 4:

Millefeuille van tarbot met eekhoorntjesbrood en aubergine

Voor 4:

2 fijngehakte sjalotten

1 kl boter

50 ml witte wijn

250 ml runderbouillon

50 g vloeibare room

1 el gehakte peterselie

1 aubergine

2 grote exemplaren eekhoorntjesbrood

bloem

1 straaltje olijfolie

1 nootje boter voor de bakplaat

400 g tarbotfilet in fijne sneetjes

citroensap

Voor de saus : fruit de sjalotten in de warme boter, blus met de wijn en giet de bouillon en de room erbij. Laat inkoken.

Was de aubergine en snij ze in heel fijne schijfjes. Was het eekhoorntjesbrood en snij in fijne schijfjes. Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrooi de aubergineschijfjes met zout, rol ze door de bloem en bak ze in de warme olie tot ze mooi goudbruin zijn. Bestrooi de schijfjes eekhoorntjesbrood met zout en bak ze in de olie. Hou alles warm.

Beboter een bakplaat. Bestrooi de vis met zout, besprenkel met citroensap en leg op de bakplaat. Plaats ongeveer 3 minuten in de oven op het rooster in het midden.

Meng ondertussen de peterselie door de saus, breng aan de kook en mix. Kruid met peper en zout. Vorm millefeuilles op warme borden door schijfjes aubergine af te wisselen met schijfjes eekhoorntjesbrood en sneetjes tarbot. Giet de saus over de millefeuilles en bestrooi met peterselie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content