Melanzane in involtino

10/06/11 om 11:21 - Bijgewerkt om 11:21

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 20 lange gegrilde auberginerepen
  • 100 g gedroogde ham (type parmaham)
  • 200 g kaas (Fontina of zachte Provola)
  • 50 g geraspte pecorino sardo
  • 1 à 2 pollepels zelfbereide tomatensaus.

Bereidingswijze

De auberginerepen oprollen rond een stukje kaas en een fijn sneetje hesp. Daarna in een ovenschotel schikken, overgieten met de tomatensaus en bestrooien met de geraspte kaas. Gedurende 15 à 20 minuten in een voorverwarmde (180°C.) oven zetten. Wordt warm gegeten als bijgerecht of koud als antipasto, in het gezelschap van gegrilde auberginerepen zonder meer. Men kan van diezelfde auberginerepen ook rolletjes maken gevuld met gehakt vlees in tomatensaus. Dat noemt men melanzane ripiene di carne.

Lees meer over:

Onze partners