Knapperige broodjes met carpaccio

09/06/11 om 08:32 - Bijgewerkt om 08:32

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 4 broodjes
  • 150 g flinterdun gesneden, rauw rundvlees
  • boter
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 jonge stengels en blaadjes van witte selder
  • 4 rauwe blanke champignons
  • zwarte peper
  • 60 g schilfers parmezaanse kaas.

Bereidingswijze

De broodjes opensnijden en de binnenkant besmeren met boter. Beleggen met plakjes rauw rundvlees. De olijfolie en het citroensap mengen. Het vlees met deze vinaigrette besprenkelen en kruiden met zwarte peper. Bestrooien met dunne reepjes selderstengel en afwerken met schijfjes rauwe champignons. Versieren met blaadjes selder. De schilfers parmezaanse kaas op het laatste moment aanbrengen.

Men kan rauw rundvlees makkelijk dunsnijden als men het vlees kort in de diepvriezer steekt.

Onze partners