Hindefilet met kruidenkorst en sinaasappelschil

© Getty

Met dit recept bereid je de perfecte wildschotel. Verras je gasten en serveer een hindefilet met een mooi krokant kruidenkorstje.

Voor 4 personen
  • 3 takjes munt
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 3 takjes koriander
  • 1 eiwit
  • 800 g hindefilet
  • olie
  • 1 onbehandelde sinaasappel
  • 125 g mesclun (jonge slamengeling)
Bereiding
  1. Was de kruiden, droog en hak fijn. Meng met het eiwit en bestrijk de hindefilet met dit mengsel.
  2. Verwarm de oven voor op 210 °C.
  3. Vet een bakplaat in met olie en leg er de hindefilet op. Schuif in de oven en bak 25 minuten.
  4. Schrob de sinaasappel onder warm water, droog af en snijd de schil in dunne reepjes.
  5. Was en droog de mesclun. Verdeel over vier borden. Schik de hindefilet op de mesclun. Strooi er de sinaasappelreepjes over en kruid met een draai van de pepermolen en fleur de sel. Serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content