Hinde met lasagne van bospaddestoelen

09/06/11 om 14:20 - Bijgewerkt om 14:20

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 600 g hindefilet

Saus:

  • 60 cl wildfond
  • 60 cl rode wijn
  • 3 koffielepels tomatenconcentraat
  • 1 sjalot
  • 150 g boter
  • Luikse siroop
  • peper en zout

Lasagne:

  • 100 g lasagnebladeren
  • 500 g bospaddestoelen
  • bechamelsaus (40 g bloem, 40 g boter, 1/2 l melk, zout en nootmuskaat)
  • salie, tijm, laurier

Bereidingswijze

Klaar de boter door deze op te warmen, even te laten staan en de melkresten te verwijderen. Schroei de hindenootjes 2 minuten aan elke kant in geklaarde boter. Bak het vlees verder rosé in de oven. Blus de aangekoekte sappen in de braadpan met rode wijn en wildfond. Voeg tomatenconcentraat, Luikse siroop, gehakte sjalot, peper en zout toe. Laat de saus inkoken, zeef en klop, van het vuur af, op met klontjes koude boter.

Bereid een vaste bechamel door boter te laten smelten, bloem en vervolgens de melk toe te voegen. Kruid met nootmuskaat, laurier, tijm en salie en laat kort verder koken. Zeef de bechamelsaus. De paddestoelen schoonmaken, in plakjes snijden en bakken in boter met een versnipperd sjalotje. De paddestoelen en de bechamel mengen. De lasagnebladeren koken in water met zout en olie. De deegbladeren afdrogen en in een schotel leggen, afwisselend met lagen champignons en bechamel. De schotel een half uur in de oven zetten. Leg op ieder bord een stukje lasagne, een stuk versneden hinde en lepel de saus rond het vlees.

Onze partners