Cannelloni

09/06/11 om 08:28 - Bijgewerkt om 08:28

Een Chianti Classico kan heel wat gerechten aan: proeft heerlijk met dit traditioneel pastagerecht maar combineert ook bijzonder mooi met geroosterd vlees of rundscarpaccio. Deze Lamole di Lamole '98 is verkrijgbaar via http://www.delhaizewineworld.com

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 400 g vers pastadeeg
  • olijfolie
  • 250 g champignons
  • 1 ui, gepeld en in plakjes gesneden
  • 400 g rundergehakt
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • 1 eierdooier
  • 4 soeplepels gehakte peterselie
  • 1 bol mozzarellakaas

Saus :

  • 3 teentjes knoflook
  • 500 g tomaten, van huid en zaden ontdaan
  • 6 blaadjes fijngehakt basilicum
  • 1 gedroogd pepertje (facultatief)
  • zout
  • peper
  • versgeraspte parmezaankaas

Bereidingswijze

Rol het deeg plat en snijd acht vierkantjes uit van 12 bij 12 cm. Gaar de plakjes 4 minuten in gezouten, kokend water (het deeg is gaar wanneer het boven komt drijven). Verwijder de deegplakjes met een schuimspaan en leg ze op een keukendoek. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Stoof het fijngesneden uitje glazig in een pan met olie. Voeg het rundergehakt en de paddestoelen toe. Bak het mengsel droog, kruid met zout, peper en nootmuskaat en laat afkoelen. Voeg de eierdooier en de peterselie toe en meng alles door elkaar. Verdeel de vulling over de acht deeglapjes. Voeg een schijfje mozzarella toe en rol de plakjes deeg op tot buisjes. Het uiteinde van het deeg met water of eiwit op elkaar plakken. Bereid de saus. Doe een scheutje olie in een pan, voeg versneden knoflook, basilicum en peper toe, laat de kruiden kort stoven en voeg het vlees van de tomaten toe. Laat de saus koken tot de gewenste dikte. Breng op smaak met zout en peper. Schik de cannelloni in een gratineerschotel, giet de saus over de deegbuisjes, strooi de kaas uit en zet de schotel 20 minuten in een matig warme oven.

Onze partners