Aardappelen met eieren en parmezaangratiné

09/06/11 om 13:58 - Bijgewerkt om 13:58

Geef je waardering

Aardappelen met eieren en parmezaangratiné

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 vastkokende aardappelen (of bintjes)
  • 5 cl warme melk
  • 4 el geraspte parmezaan (+ extra om te gratineren)
  • 5 eidooiers
  • 8 mooie geblancheerde spinaziebladeren
  • peper en zout

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in de schil in gezouten water gedurende 30 min. Pel ze. Maak met een lepel een holte van ongeveer 3 cm diameter in elke aardappel. Pureer het uitgelepelde aardappelvlees met de melk, de parmezaan en een eidooier. De puree moet licht zijn.

Doe een eidooier in de holte van elke aardappel, leg er telkens 2 geblancheerde spinaziebladeren op en vul aan met de aardappelpuree. Leg de gevulde aardappelen op een vuurvaste schotel, strooi er parmezaankaas over en gratineer 5 min. in de oven.

Lees meer over:

Onze partners