Glühbier

05/02/16 om 12:09 - Bijgewerkt om 12:09

Met deze warme drank van donker bier en winterse kruiden wordt de koude meteen draaglijker.

Glühbier

© Benjamin Fischer, Berliner Winter

Geef je waardering

Bereidingswijze

  • 1 L donker bier
  • 1 sinaasappel
  • 2 kruidnagels
  • 2 steranijs
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 100 ml kersensap

Gebruik een vijzel om de kaneel, steranijs en kruidnagel tot kleine stukjes te verpulveren. Vul ondertussen een kookpot met het bier en verwarm het op. Breng in geen geval het bier aan de kook! (de ideale temperatuur ligt rond de 60 ° graden Celsius) Laat het bier een paar minuten rusten nadat het is verwarmd. Roer niet in het bier om te voorkomen dat het gaat borrelen.

Voeg de kruiden en de afgewreven sinaasappelschil na ongeveer 15 minuten toe aan de pot. Voeg het kersensap zorgvuldig toe voor het serveren van het "Glühbier" die zelfs nog beter smaakt in combinatie met fruitcake en gebakken appel.

Bron: Hotel.info

Onze partners