Aziatische chef van het jaar: 'Ik was ooit het arme meisje in de Thaise jungle'

24/07/18 om 21:00 - Bijgewerkt op 26/07/18 om 11:26

Bron: Knack Weekend

Ze groeide op in de jungle van Thailand, als oudste van een arm gezin, met een strenge vader en nog strengere grootmoeder. Vandaag staat ze in Knokke-Heist achter het fornuis van Boo Raan en is ze volgens Gault & Millau de beste Aziatische chef van het jaar. Dokkoon Kapueak (34) kan zelf amper geloven wat voor transformatie ze doormaakte. 'Ik denk dat ik droom.'

Mijn jeugd speelde zich af in Ubon Ratchathani, een provincie in het noordoosten van Thailand, vlak bij de grens met Laos. We woonden er op het platteland en mijn ouders, die arm waren, voorzagen in hun eigen levensonderhoud door groenten, fruit, kruiden en wat kippen te kweken. Mijn moeder was zacht van aard, maar mijn vader was streng voor mij en mijn grootmoeder nog strenger.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners