Ana Ros, beste vrouwelijke chef ter wereld 2017: 'Ik volgde nooit een opleiding'

12/09/17 om 21:00 - Bijgewerkt op 13/09/17 om 15:05
Uit Knack Weekend Black van 13/09/17

Ze is gevleid en vereerd, zegt ze, met de titel van 'Beste vrouwelijke chef ter wereld 2017', want die erkent dat een vrouw in de keuken nog altijd een dubbele job doet. Ontmoeting met een bijzondere vrouw, Ana Ros (44), in de afgelegen Socavallei in Slovenië.

Heldere blauwe ogen, blonde krullen strak samengebonden, geen make-up, gespierde kuiten. Altijd in beweging, altijd gefocust. Ze is te laat, want ze heeft eerst acht kilometer gelopen en is dan boodschappen gaan doen bij de boer, voor Hisa Franko, haar restaurant. In de auto ligt een mand, want zo dadelijk gaat ze bloemen en kruiden plukken voor het diner. Nog voor we elkaar goed en wel dag hebben gezegd, weet ik waar het bij Ana Ros om draait: leven in en met de natuur en het beste halen uit wat er in de omgeving verkrijgbaar is. We installeren ons in de tuin naast een snelstromend beekje, verderop zwemmen de forellen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners