Culinair Culinair Van Belgische bouillon tot Frans gebak in Antwerpen: het lekkerste nieuws Culinair journaliste Barbara Serulus sprokkelt het lekkerste foodnieuws bij elkaar.
Recepten Recepten Rodekool in de oven met parmezaan en knoflook Rode kool heet in het Engels naast red cabbage ook purple cabbage of blue kraut en al die verschillende benamingen kunnen gewoon kloppen. De rood-paarse kleur van het blad wordt veroorzaakt door in de plant bestaande pigmenten die afhankelijk van de pH-waarde (de zuurgraad) van de aarde roder of paarser kleuren. Dus het ligt er helemaal aan waar de kool in de grond staat welke kleur hij krijgt. Om die mooie rode kleur tijdens het koken te behouden, kunt u ook zelf een scheutje zuur toevoegen; mijn moeder deed dat met een kneep tomatenketchup (voor het zoetzure effect) maar een scheutje azijn (en wat suiker) kan ook. Anders wordt de kool na het koken blauw. Ik gooide daarentegen parten kool gewoon in de oven. Ze behielden zo hun prachtige dieppaarse kleur en werden knapperig van buiten en sappig vanbinnen. Heerlijk herfstig is dat. Geef er bijvoorbeeld lekker knolselderijstamppot bij of een stamp van zoete aardappel en cavolo nero met gepofte knoflook.
Recepten Recepten Gepofte bataat Serveer deze gepofte bataat als bijgerecht voor 6 personen of als hoofgerecht voor 3, bijvoorbeeld met sla erbij.
Recepten Recepten Boxty Ingrediënten 200 g bloem 200 g aardappelpuree 200 g geraspte aardappel (3-4 middelgrote) 2 tl bakpoeder snuf zout ev. 1 el kerriepoeder 2 el peterselie, fijngehakt 2 el bieslook, fijngehakt 3 eieren, losgeklopt 200 ml melk (of minder, hangt van de hoeveelheid aardappels af) plantaardige olie of boter, om in te bakken Bereidingswijze Restjes opmaken, […]