Culinair Culinair Hoe maak je de perfecte scones? ‘Britten hebben een uitgesproken mening over twee dingen: de Brexit en scones’ Elk seizoen duikt journalist en nieuwsgierige hobbykok Jorik Leemans zijn keuken in op zoek naar het beste recept voor een klassiek gerecht. Deze keer: oer-Britse scones.
Culinair Culinair Vernieuwd recept: deze boeken leren je écht koken zonder klakkeloos te kopiëren Door enkel recepten te kopiëren, leer je niet echt koken. Daarom is het een goed idee om je kookboekenkast aan te vullen met enkele boeken die je ook effectief leren koken. Een overzicht.
Culinair Culinair In beeld: de mooiste voedselfoto's van het jaar De winnaars van de Pink Lady® Food Photographers of the Year 2023 zijn aangekondigd, inclusief Belgisch werk om van te smullen. Hier zijn de winnende foto's.
Culinair Culinair Het gebak van Vlaanderen: Regula Ysewijn schrijft historisch kookboek Bake Off-jurylid en culinair historica Regula Ysewijn schreef een boek over de geschiedenis van het gebak uit het hart van de Lage Landen. Van zeventiende-eeuwse oliebollen over Brugse achten en Lierse vlaaikes: achter elk recept zit een verhaal.
Culinair Culinair Drie heerlijke recepten uit het nieuwe boek van Regula Ysewijn In het nieuwe boek van Regula Ysewijn, Van wafel tot koek, ontdek je niet alleen de geschiedenis van het gebak van de Lage Landen, maar ook overheerlijke, oeroude recepten. Wij delen er hieronder drie.