Fris-zure Griekse stoofschotel: fricassee van lamsschenkel met ingelegde citroen De Griekse keuken is aan een welverdiende revival bezig. Dit recept voor fricassee van lamsschenkel met ingelegde citroen vind je in het gloednieuwe kookboek van Georgina Hayden. In Grieks! deelt ze recepten die ze zelf elke dag thuis maakt.
Krokant én smeuïg: zo maak je baklava-cheesecake De Griekse keuken is aan een welverdiende revival bezig. Dit recept voor baklava-cheesecake vind je in het gloednieuwe kookboek van Georgina Hayden. In Grieks! deelt ze recepten die ze zelf elke dag thuis maakt.
Falafel op z’n Grieks: keftedes van kikkererwten en kruiden De Griekse keuken is aan een welverdiende revival bezig. Dit recept voor keftedes van kikkererwten vind je in het gloednieuwe kookboek van Georgina Hayden. In Grieks! deelt ze recepten die ze zelf elke dag thuis maakt.
Recepten Recepten Meer dan moussaka: 4 chefs met Griekse roots over de renaissance van hun keuken De lang verwaarloosde Griekse keuken ontpopt zich tot rijzende ster in de gastronomie.
Culinair Culinair Uitgekookt: eeuwenoude vegan recepten uit de Mediterranée Een zomer lang test de redactie van Knack Weekend recent verschenen kookboeken uit. Deze week: Nistisima, een boek van Georgina Hayden rond de traditionele plantaardige keuken uit de Mediterranée en omstreken.
Filotaart met pompoen, bulgur en rozijnen 'Ik hoop dat ik niet te veel yiayia's verdriet doe met deze variatie', aldus Georgina Hayden.
Pittige gegrilde garnalen met feta en ouzo Er wordt altijd gezegd dat vis en kaas niet samengaan, maar dit recept met garnalen en feta laat juist zien dat het ook een gouden combinatie kan zijn. Geef er flink wat brood bij om te dippen - de garnalen worden bijzaak als je de saus eenmaal hebt geproefd.