Culinair Culinair Op restaurant met Vincent Van Duysen: de architect tipt 5 klassezaken in Antwerpen Vincent Van Duysen is architect, ontwerper en creatief directeur van het Italiaanse designhuis Molteni&C. In Antwerpen nam hij indrukwekkende horecaprojecten voor zijn rekening, zoals August in het voormalige Augustijnenklooster. Als hij in zijn thuisstad uit eten gaat, kiest hij voor zaken die klasse en verfijning uitstralen.
Review | Culinair Review | Culinair Café Commercial in Antwerpen: bistronomie in prachtige historische kroeg De sluiting van het Antwerpse slachthuis bezorgde het hart van de wijk ‘Den Dam’ een klein infarct. Gelukkig besloot Davy Schellemans in 2016 zijn restaurant Veranda te verhuizen naar deze wat vergeten buurt. Veranda 2.0 ging verder met veel aandacht voor plantaardige producten, bijna uitsluitend natuurlijke wijnen en wars van gastronomische conventies. In diezelfde geest …
Culinair Culinair Waarom moet ik een voorschot betalen als ik reserveer? 'We moeten gasten een beetje opvoeden' No-shows. Tien jaar geleden kende geen enkele gast die uitdrukking, vandaag zijn ze het regelmatig, zo blijkt. Wij vroegen restaurateurs naar hun oplossingen voor het veelvoorkomende probleem.
Culinair Culinair Is de klant intolerant of ambetant? 'Ze vermijden een heel menu lang gluten en eten dan toch het koekje bij de koffie' Sommige mensen gaan in shock als ze een pinda eten, anderen krijgen krampen van gluten en nog anderen vinden rozijnen vies. Al die dingen komen op het bord van de chef terecht.
Culinair Culinair Geven we geen fooi meer? 'Misschien worden we terug wat guller als de rekening betalen weer meer aandacht krijgt' Vroeger was het eenvoudig: je betaalde je rekening, liet wat wisselgeld liggen et voila, fooi. Maar nu we allemaal elektronisch betalen, doen we dat blijkbaar veel minder.
Culinair Culinair Is iedereen vandaag restaurantrecensent? 'Ook al zijn er 99 goede reviews, het is die ene slechte die je raakt' De web- of reserveringssite van het restaurant, Google en Tripadvisor, je kunt vandaag op heel wat plaatsen je mening kwijt. Maar is dat ook een goed idee?
Culinair Culinair Wat denken restaurateurs over de kleren en het gedrag van de klant? 'De enige die ik ooit heb weggestuurd was een man in een onderhemdje' Nu zelfs Balenciaga joggingpakken maakt, trekken we niet langer onze zondagse kleding aan om op restaurant te gaan. En blijkbaar laten we niet alleen onze das en stilletto’s thuis, maar soms ook onze manieren.
Design Design ZE KWAMEN UIT HET OOSTEN Wat hebben restaurant Veranda, café Ventura en koffiebar Tinsel met elkaar gemeen ? Eén : het interieur van deze hippe zaken was bij de opening talk of the town. Twee : de ontwerpen zijn van Going East, een jong bureau dat grootse dingen doet.