Vegan snickers
26-01-2021, 20:00
Bijgewerkt op: gisteren om 16:50
Probeer maar eens te weerstaan aan deze vegan snickers met pinda ’s en karamel onder een laagje plantbased chocolade.
Voor 6 stuks
- 150 g ongezouten pinda’s
- 5 ontpitte medjouldadels (zachte, jumbovariant)
- snuifje zout
Karamel
- 5 medjouldadels
- 60 ml amandelmelk
- 120 g vegan pindakaas
- oe el vanille-extract
- 80 g geroosterde gezouten pinda’s
- 120 g zwarte vegan chocolade
- 1/2 el kokosolie
Bereiding
- Mix alle ingrediënten voor de basis fijn in de keukenrobot.
- Doe het mengsel in een lage bakvorm of bakplaat met bakpapier. Strijk met behulp van een spatel de basis uit tot 1 cm dikte.
- Voor de karamel: mix dadels, amandelmelk, vanille-extract en pindaboter fijn in de keukenrobot.
- Meng de gezouten pinda’s onder de karamel en verdeel gelijk over de basis. Laat de snickers minstens twee uur hard worden in de diepvries.
- Haal de snickers uit de diepvries en snijd er gelijke repen van.
- Smelt chocolade samen met kokosolie au bain-marie. Haal de snickers met behulp van twee vorken door de chocolade en laat de chocoladerepen uitdruppen op een taartrooster. Bewaar de vegan snickers in de koelkast.
Tip: strooi nog wat grof zout en/ of chilivlokken over de warme chocoladerepen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier