Stoofperen in koffie

Stoofperen koffie
C_Diane Hendrikx

Stoofpeertjes zijn harde peren die je een hele winter kunt bewaren. Ze worden eigenlijk nooit rijp. Stoofperen laten zich wel perfect stoven in wijn, zelfs in koffie. De bittere toets van de koffie geeft samen met de kruiden een heerlijk winterse siroop. Eet ze met een bolletje ijs of wat room, kruimel er een koekje over en serveer er wat van de siroop bij. Je kunt dit ook perfect doen met een onrijpe eetpeer, die stoof je wel veel korter.

INGREDIËNTEN
  • 5 harde peren of stoofperen
  • 1 liter koffie
  • 5 kardemompeulen
  • 1 kruidnagel
  • 1 kaneelstokje
  • 5 el suiker
Bereiding
  1. Schil de peren, maar laat het steeltje er nog aan, dat geeft een extra feestelijk effect.
  2. Schik de peren in een kookpotje waar ze net in passen. Overgiet met koffie en voeg de suiker en de kruiden toe.
  3. Laat op een zacht vuurtje stoven in de koffie tot de stoofperen zacht zijn, test door met een mes te prikken. Afhankelijk van de perensoort kan de kooktijd variëren: van een kwartier tot een uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content