25 plaatsen waar geen mensen zouden moeten wonen

25 plaatsen waar geen mensen zouden moeten wonen
© Reuters

In de schaduw van een zeer actieve vulkaan, een plaats die wordt ingesloten door twee woestijnen of waar het de helft van het jaar donker blijft: List 25 lijst 25 plaatsen op waar eigenlijk niemand zou moeten wonen.

Minqin in China © Reuters

Dit gebied in China wordt langzaam ingesloten door twee oprukkende woestijnen.

Atacama woestijn in Chili, Peru, Bolivia en Argentinië © Thinkstock

Dit gebied behoort tot de droogste plaatsen op aarde. Bovendien is het er overdag smorend heet en 's nachts bitterkoud.

Barrow in Alaska © Andrei, Wikicommons

Dit plaatsje ligt in het uiterste noorden van Alaska. 324 dagen van het jaar ligt de temperatuur beneden nul graden en tussen half november en half januari komt de zon niet op en blijft het de hele dag donker.

Grand Cayman op de Cayman Islands © Reuters

Deze plaats wordt wel de orkanenhoofdstad van de wereld genoemd. Grand Cayman wordt gemiddeld eens in de 2,16 jaar getroffen door een orkaan.

Cook in Australië © WikiWookie, Wikicommons

Dit stadje telt slechts vier inwoners. Het ontstond als spoorwegstadje aan de langste spoorlijn ter wereld. Er is geen enkele bewoonde plaats in de buurt en al het eten en water moet ingevoerd worden omdat er niets groeit.

Dallol in Ethiopië © Reuters

Door de hier liggende vulkaan ligt de temperatuur het hele jaar door rond de 40 graden. Bovendien woont er bijna niemand meer.

Death Valley in Californie en Nevada © Thinkstock

Een veel warmere plaats dan dit kan je je bijna niet voorstellen. De warmste temperatuur hier gemeten is 57 graden. Er wonen slechts een paar mensen in Furnace Creek.

Karabashmed in Rusland © Reuters

De kopersmelterij zorgt hier voor veel gezondheidsproblemen zoals misvormingen bij de geboorte en huidproblemen. Het is een ecologisch rampgebied.

Kifuka in de Democratische Republiek Congo © Thinkstock

Deze plaats wordt enorm vaak geteisterd door onweersbuien. Ieder plekje wordt zo'n zestig keer per jaar getroffen door de bliksem.

Lake Kivu in Congo en Rwanda © Thinkstock

Onder dit meer ligt een groot reservoir met methaangas. In 1986 vond er een explosie plaats waardoor meer dan duizend mensen omkwamen. Dit kan zo opnieuw gebeuren met mogelijk nog meer doden tot gevolg.

Linfen in China © Reuters

Een van de steden met de slechtste luchtkwaliteit ter wereld.

Meghalaya in India © Reuters

Hier komen veel en erg zware regenbuien voor met overstromingen tot gevolg.

Merapi vulkaan in Indonesie © Reuters

De Merapi is een zeer actieve vulkaan en barstte de afgelopen 500 jaar zestig maal uit. Toch woont een kwart miljoen mensen in het vruchtbare gebied eromheen.

Muli op de Faeröer Eilanden © Vincent van Zeist, Wikicommons

Officieel is dit dorpje verlaten, maar er wonen toch nog vier mensen. Het klimaat is er uiterst onvoorspelbaar en er groeit niets.

Norilsk in Rusland © Reuters

De Siberische koude en veel vervuiling is geen goede combinatie.

Oklahoma City en de omgeving © Reuters

Dit gebied staat bekend als Tornado Alley omdat er in de lente enorm veel tornado's langskomen. Sinds 1890 kwamen er 120 tornado's voorbij, vaak met rampzalige gevolgen.

La Oroya in Peru © Reuters

La Oroya is een zeer vervuilde plaats waar bijna alle kinderen last hebben van kwikvergiftiging.

Oymyakon in Rusland © Reuters

De temperaturen dalen hier in de winter tot bijna zestig graden beneden nul. Bewoners krijgen hier daardoor met problemen als bevroren inkt te maken. In de zomer kan het dan weer warmer dan dertig graden worden. Het temperatuurverschil tussen de zomer en winter kan oplopen tot bijna honderd graden.

Pitcairn Islands in de Stille Oceaan © Makemake, Wikicommons

Op deze afgelegen eilanden wonen slechts 60 mensen die tot negen families behoren waardoor er sprake is van inteelt. De inwoners stammen af van de muiters van het schip The Bounty. Er is geen haven en geen vliegveld.

La Rinconada in Peru © Hildegard Willer, Wikicommons

Deze plaats ligt boven de 5000 meter. De 30.000 inwoners werken vrijwel allemaal in de goudmijn en velen van hen lijden aan kwikvergiftiging.

Socotra bij Jemen © Reuters

Deze archipel behoort tot de meest geisoleerde plaatsen ter wereld. Er groeien daardoor planten en bomen die nergens anders ter wereld voorkomen. Er lopen maar twee wegen over de eilanden.

Tristan da Cunha in het zuiden van de Atlantische Oceaan © Nasa

Dit eiland is mogelijk de meest afgelegen plaats ter wereld, het ligt meer dan 3500 kilometer verwijderd van Zuid-Afrika. De inwoners laten geen immigranten toe.

Tsjernobyl in Oekraïne © Reuters

Na de kernramp in 1986 was Tsjernobyl lange tijd verboden gebied. Sinds 2012 is het gebied weer toegankelijk, maar volledig veranderd in een spookgebied met lege huizen en vervallen en overwoekerde gebouwen.

Verkhoyansk in Rusland © Wikicommons

In deze plaats boven de Poolcirkel wonen ongeveer 1500 mensen. Zeker in de winter is het er steenkoud. Ten tijde van de tsaars en later in de tijd van het communisme was het een verbanningsoord.

Vostok Station in Antarctica © Reuters

Hier werd de laagste temperatuur ooit op aarde gemeten: 89,2 graden beneden nul. De lucht is zeer droog en door de hoge ligging (boven de 3000 meter) is er weinig zuurstof. De helft van het jaar is het er donker. Wetenschappers die er wonen hebben maanden last van hoofdpijn, misselijkheid, neusbloedingen en andere lichamelijke ongemakken.