In beeld: Urban Exploring en Rooftopping in België

07/06/17 om 09:31 - Bijgewerkt om 09:36

Maxim Vanheertum en zijn vrienden krijgen een enorme kick van Urban Exploring en Rooftopping: het verkennen van verlaten en vaak 'verboden te betreden' gebouwen in de stad. Bekijk enkele van de prachtige foto's van deze waaghalzen.

Maxim Vanheertum is vier jaar bezig met 'Urban Exploring' of 'Urbex'. Urban Explorers verkennen 'the urban environment': ze herontdekken vergeten plekken en geven aandacht aan plekjes waar de mensen in hun dagelijkse bezigheden aan voorbij lopen.

Vaak zijn de gebouwen verlaten of verboden om te betreden. Volgens Maxim geeft het een enorme kick wanneer je ergens binnen geraakt. Vaak is het illegaal en voor de gewone mens onmogelijk, maar door slim na te denken en met veel ervaring lukt het vaak toch om ergens binnen te komen, zelfs tot in de hoogste torens van de stad.

Maxim en zijn vrienden doen ook aan 'Rooftopping'. Dat is eigenlijk gewoon 'Urban Exploring', maar dan specifiek het verkennen van daken. Vaak is dit niet mogelijk en het vraagt veel moeite en moed. Maar eens je boven bent word je beloond met een geweldig zicht.

Bekijk meer foto's van Maxim op zijn Instragram pagina: @guillaumebecotte

Onze partners