Bijzonder hotel: ontbijten met giraffen

Giraffe Manor, die naam mag u letterlijk nemen want rondom dit historische landhuis in Kenia wonen elf zeldzame Rothschild giraffen die de gasten 's ochtends bij het ontbijt vriendelijk begroeten.

Bijzonder hotel: ontbijten met giraffen
© Giraffe Manor

Giraffe Manor op twintig kilometer van de Keniaanse hoofdstad Nairobi werd gebouwd in 1932. Aanvankelijk was het een jachtlodge, maar in 1974 besloot het Schots/Amerikaanse echtpaar Jock en Betty Leslie Melville er een toevluchtsoord voor de bedreigde Rothschild giraffen te situeren.

Toen het landgoed in 1984 omgevormd werd tot een boetiekhotel bleven de giraffen op het landgoed wonen. De 11 giraffen zijn helemaal gewend aan de gasten en steken geregeld hun hoofden door de ramen naar binnen om de gasten te begroeten of om te kijken of er iets lekkers te halen valt.

Het hotel biedt plaats aan 25 gasten in 10 luxueuze kamers waaronder twee geschikt voor families van vijf personen. De gasten kunnen bovendien wandelen in een enorme privetuin en daaraan grenzend bosgebied.

Leuke uitstapjes in de buurt: de Sheldrick Wildlife Trust waar gasten babyolifanten kunnen ontmoeten, te eten geven en zelf kunnen adopteren, het Karen Blixen Museum dat volledig is gewijd aan de Deense ontdekkingsreiziger en schrijfster Karen Blixen (van onder andere Out of Africa) en Kazuri Beads waar lokaal gemaakte sieraden worden verkocht.

Teaser © Giraffe Manor

1 © Giraffe Manor

2 © Giraffe Manor

3 © Giraffe Manor

4 © Giraffe Manor

5 © Giraffe Manor

6 © Giraffe Manor

7 © Giraffe Manor

8 © Giraffe Manor

9 © Giraffe Manor

10 © Giraffe Manor

11 © Giraffe Manor

12 © Giraffe Manor

13 © Giraffe Manor

14 © Giraffe Manor

15 © Giraffe Manor

16 © Giraffe Manor

17 © Giraffe Manor

18 © Giraffe Manor

19 © Giraffe Manor

20 © Giraffe Manor

21 © Giraffe Manor

22 © Giraffe Manor

23 © Giraffe Manor

24 © Giraffe Manor

25 © Giraffe Manor

26 © Giraffe Manor

27 © Giraffe Manor

28 © Giraffe Manor

29 © Giraffe Manor

30 © Giraffe Manor

31 © Giraffe Manor

32 © Giraffe Manor

33 © Giraffe Manor

34 © Giraffe Manor

35 © Giraffe Manor