Bijzonder hotel: ontbijten met giraffen

Giraffe Manor, die naam mag u letterlijk nemen want rondom dit historische landhuis in Kenia wonen elf zeldzame Rothschild giraffen die de gasten ’s ochtends bij het ontbijt vriendelijk begroeten.

Giraffe Manor op twintig kilometer van de Keniaanse hoofdstad Nairobi werd gebouwd in 1932. Aanvankelijk was het een jachtlodge, maar in 1974 besloot het Schots/Amerikaanse echtpaar Jock en Betty Leslie Melville er een toevluchtsoord voor de bedreigde Rothschild giraffen te situeren.

Toen het landgoed in 1984 omgevormd werd tot een boetiekhotel bleven de giraffen op het landgoed wonen. De 11 giraffen zijn helemaal gewend aan de gasten en steken geregeld hun hoofden door de ramen naar binnen om de gasten te begroeten of om te kijken of er iets lekkers te halen valt.

Het hotel biedt plaats aan 25 gasten in 10 luxueuze kamers waaronder twee geschikt voor families van vijf personen. De gasten kunnen bovendien wandelen in een enorme privetuin en daaraan grenzend bosgebied.

Leuke uitstapjes in de buurt: de Sheldrick Wildlife Trust waar gasten babyolifanten kunnen ontmoeten, te eten geven en zelf kunnen adopteren, het Karen Blixen Museum dat volledig is gewijd aan de Deense ontdekkingsreiziger en schrijfster Karen Blixen (van onder andere Out of Africa) en Kazuri Beads waar lokaal gemaakte sieraden worden verkocht.

Partner Content