Deze regio's moet je volgens Lonely Planet in 2019 bezoeken

Deze regio's moet je volgens Lonely Planet in 2019 bezoeken
Vivid colorful landscape scenery with a footpath through the hill slope covered by violet heather flowers and green valley, river, mountains and cloudy blue sky on background. Pentland hills, near Edinburgh, Scotland © Getty Images/iStockphoto

Lees ook:

Deze steden moet je volgens Lonely Planet in 2019 bezoeken

Deze landen moet je volgens Lonely Planet in 2019 bezoeken

1. Piëmont in Italië © Getty Images/iStockphoto

Redenen: Turijn, de bergen, afgelegen dorpjes en valleien waar heelijke wijnen en truffels vandaan komen.

Piëmont © Getty Images/iStockphoto

2. De Catskills in New York, VS © Getty Images/iStockphoto

Redenen: vijftig jaar geleden zorgde Woodstock in de Catskills voor het hoogtepunt van de hippietijd en het gevoel van vrijheid en tolerantie van die periode heerst er nu nog altijd. In augustus wordt het Woodstock festival nog eens dunnetjes overgedaan.

De Catskills © Getty Images/iStockphoto

3. Het noorden van Peru © Getty Images/iStockphoto

Redenen: het noorden van Peru is een gebied van superlatieven: van de oudste culturen op het Amerikaanse continent tot de meest spectaculaire landschappen in de wereld. Terwijl Machu Picchu in het zuiden van het land overspoeld wordt door toeristen, is het in het noorden nog rustig.

Noorden van Peru © Getty Images/iStockphoto

4. Red Centre in Australie © Getty Images/iStockphoto

Het Red Centre van het land is tegelijk het spirituele centrum van Australie. Vanaf 2019 mag de Uluru niet meer beklommen worden, maar een blik op deze machtige rots is overweldigend. Evenals de natuur in Watarrka National Park (Kings Canyon).

Red Centre © Getty Images

5. Schotse hooglanden en eilanden © Getty Images/iStockphoto

Redenen: de Schotse hooglanden en eilanden behoren tot de meest ongerepte en minstbevolkte gebieden in Europa. Whisky is een uitstekende manier om kennis te maken met deze schitterende gebieden.

Schotse hooglanden en eilanden © Getty Images/iStockphoto

6. Het Russische verre oosten © Getty Images/iStockphoto

Redenen: dit afgelegen stuk Rusland heeft de laatste jaren een heuse metamorfose ondergaan. Die nieuwe dynamiek is vooral te zien in de stad Vladivostok. De schitterende natuur in de omgeving is beter toegankelijk dan ooit.

Russische verre oosten © Getty Images

7. Gujarat in India © Getty Images/iStockphoto

Op 2 oktober 2019 wordt er een enorm feest gevierd in Gujarat. Dat is de dag dat het 150 jaar geleden is dat Mahatma Gandi werd geboren. Een goede reden om deze regio met rustige dorpjes waar vliegers de lucht versieren, natuur waar dieren als leeuwen, wolven en hyena's rondstruinen en de kleurrijke cultuur te verkennen.

Gujarat © Getty Images/iStockphoto

8. Manitoba in Canada © Getty Images/iStockphoto

Redenen: Manitoba is het geografische middelpunt van Canada. Naar wat nu Winnipeg is, kwamen van oudsher de oorspronkelijke inwoners bijeen om hun spullen te verhandelen. Winnipeg is nog altijd een multicultureel centrum en toegangspoort tot de overweldigende natuur in het noorden waar ijsberen leven en waar je van het noorderlicht kan genieten.

Manitoba © Getty Images/iStockphoto

9. Normandië in Frankrijk © Getty Images/iStockphoto

Redenen: in 2019 is D-day precies 75 jaar geleden en dat wordt herdacht met allerlei evenementen. En er staat nog een jubileum op het programma: de dertigste Armada in Rouen.

Normandië © Getty Images/iStockphoto

10. El Elqui vallei in Chili © Getty Images/iStockphoto

Redenen: dit prachtige landschap is een paradijs voor astronomen en dat geldt in het bijzonder in 2019 wanneer er een volledige zonsverduistering te zien is.

El Elqui vallei in Chili © Getty Images/iStockphoto