Deze gloednieuwe of vernieuwde zaken verdienen een plekje in de agenda van elke foodie.
Brasserie Du Dôme, Antwerpen
Le Dôme is een naam die ook buiten de wijk Zurenborg klinkt als een klok. Begin 2026 verhuist de zaak enkele straten, waardoor de huidige locatie vrijkomt. Daar opent chef Chabbert dit najaar al een authentieke Franse bistro.

Grotehondstraat 2, 2018 Antwerpen. domeantwerp.be/brasserie-du-dome
Est, Leuven
Restaurant Arenberg ondergaat een grote transformatie: uitbaters Lieven Demeestere en Iris Dhondt dragen de zaak over aan zoon Abel en diens partner Laurence Desmet. Onder de naam Est vaart de zaak een vernieuwde maar herkenbare koers.

Kapeldreef 46, 3001 Heverlee. restaurant-est.be
Cobra House, Antwerpen
Amper twee jaar na de opening mag restaurant Cobra een broertje verwelkomen. Een voormalige pastorie werd verbouwd tot een tweede vestiging en uitgebreid om nog meer gasten te ontvangen. Verwacht de kernwaarden van Cobra – flair en finesse – in een prachtig nieuw kader.

Markgravelei 95, 2018 Antwerpen. cobra-antwerp.com
Robusk, Brugge
Begin dit jaar kondigden Jeroen Borglevens en partner Mieke Dumon grote veranderingen aan voor hun zaak. Uit de naam werd een ‘u’ geknipt in de rebranding die hoort bij een nieuwe locatie in Oostkamp. De stijl van de keuken, no-nonsense fine dining met hier en daar exotische invloeden, blijft en vanaf oktober kun je een tafel reserveren.

Kortrijksestraat 21, 8020 Oostkamp. @restaurantrobusk
The Jane, Antwerpen
De opening van The Jane in de kapel van het Groen Kwartier zorgde voor flink wat aandacht, de sluiting onlangs evenzeer. Nu blijkt dat de sterrenzaak gewoon is verhuisd, naar de Montevideo-pakhuizen op het Eilandje. Verwacht vanaf 5 oktober hetzelfde DNA wat betreft hospitality, maar een volledige nieuwe ervaring en identiteit.

Limastraat 5, 2000 Antwerpen. thejaneantwerp.com