Even bijtanken in de nieuwste culinaire parels van Hasselt
Het übergezellige Hasselt geeft op haar bescheiden stadsplan een breed aanbod van hippe restaurants, fijne bars en mooie boetiekhotels weer. Wij helpen je van de keuzestress af met deze strenge selectie van nieuwkomers.
Gedeelde verrassing
Hoe verras je met groenten? Eclectica Gastrobar serveert – what’s in a name – eclectische en grotendeels vegetarische gerechten met prima wijntjes. Het warme interieur maakt de foodsharing extra gezellig.
Dorpsstraat 38, eclecticagastrobar.be.
Sweet pink
Achter de roze gevel van Cantine Clementine zit de hemel. Je pairt er homemade taartjes met oldskool filterkoffie of een nog hipper drankje. Om mee te nemen of ter plekke te nuttigen van het ouderwetse bloemetjesservies in het zoetroze interieur.
Maastrichterstraat 80, cantineclementine.com.
Van zuid naar oost
Het Italiaans getinte La Casetta maakte samen met chef Sukhon de omslag naar Asian fusion onder de verhaspelde naam La Ca Su Ki. De bistroteca combineert geslaagde spicy sharing dishes met uitstekende natuurwijnen en gezelligheid.
Persoonstraat 26, facebook.com/la-casetta.
Zusterliefde
Ook gastrobar Uw Zuster weet dat gedeelde pret dubbel telt. Bestel wat hapjes of deel de grotere gerechtjes bij een fles wijn op het stemmige tuinterras. Slecht weer? Het interieur is gelukkig ook niet mis.
Schrijnwerkersstraat 10, uwzuster.be.
Brassen met Buscemi
Wie? Katrien Gorissen, kersverse uitbater van bistroboetiek Kapel16.
Wat? Mediterrane gerechten met kwaliteitsproducten van lokale boeren, vaak begeleid door livemuziek of een interessante expo, op een van de meest charmante pleintjes.
Waarom? De brasseriekeuken van chef Antonio Barreiro is helemaal in sync met zijn Spaanse roots.
Waarom nog? Op zondag komt Buscemi weleens plaatjes draaien…
Waar? Kapelstraat 16, 3500 Hasselt, kapel16.be.
Van ’t straat
Wie? Ondernemer Lars Haesen turnde zijn discotheek Slices Markeat om tot de allereerste Limburgse foodhall, Markeat.
Wat? De overdekte food court verenigt zeven streetfoodspecialiteiten onder één dak.
Waarom? Met Italiaanse pizza, banh mi of Vietnamese loempia’s, een frambozenmuffin of barbecue hou je je eclectisch gezelschap sowieso tevreden.
Waar? Raamstraat 9, markeat.be.
En wijnen natuurlijk…
Wie? Jo Swenters en Sanne Joossens van de supergezellige natuurwijnbar BottlO.
Wat? Natuurwijn op een bodem van kwalitatieve no-nonsense hapjes. Denk: charcuterie- of kaasplankje, sardientjes of hummus.
Waarom? Niet alleen maakt de wijnbar een comeback, ook natuurwijn is hip.
Waarom nog? De orange wine op de kaart is zo mogelijk een nog grotere trend.
Waar? Schrijnwerkersstraat 21, bottlobar.com.
Kunstslaap
BareFood Giulia is niet alleen een gezellige ontbijt-tot-aperitivo-bar, je kunt ook blijven slapen in een van de zeven luxueuze kamers van het kleinschalige boetiekhotel. Het herenhuis kreeg een geslaagde make-over met veel plaats voor kunst. Zo namen lokale street artists er de oude muren onder handen.
Vanaf 109 euro per nacht, Leopoldplein 26, barefoodgiulia.be.
Goed koopje
Het oud gasthuis aan de Hasseltse kanaalkom zou aanvankelijk een luxueus boetiekhotel worden. In plaats daarvan kun je er nu voor een prijsje logeren in een van de 92 ruime kamers en al even royale bedden van de Franse budgetketen B&B.
Vanaf 75 euro per nacht, Thonissenlaan 75, hotel-bb.com.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier