Stevige porties en grote smaken: een bezoek aan het nieuwe Atelier D The Bistro in Brugge
Restaurant - Atelier D The Bistro
Waar - Hoogstraat 12, 8000 Brugge
Type keuken - Frans-Belgische bistrokeuken met compacte maar straffe kaart.
Sfeer & geluid - Een historisch hoekpand in de Brugse binnenstad dat huiselijkheid uitstraalt.
Rekening - Voorgerechten vanaf 26 euro, tussengerechten vanaf 34 euro. Voor een driegangenmenu voor twee betaalden we 248,50 euro.
Website - www.atelierdthebistro.be
Ietwat stiekem opende in hartje Brugge enkele weken geleden Atelier D The Bistro. Een hele mond vol voor een zaak die misschien beter de naam van de chef boven de deur zou hangen. Want het traject van Diego De Baets tot dusver maakt nieuwsgierig, denk aan opgemerkte passages bij Bart Desmidt en Sergio Herman en een finaleplaats bij de culinaire wedstrijd Eerste Kok van België. Nu pakt hij uit met een keuken waar product en traditie primeren.
Elf bereidingen zijn verdeeld over vier gangen en hebben nauwelijks duiding nodig: stuk voor stuk zijn het gerenommeerde gerechten, met luxueuze producten. Bij een sappige chardonnay ouillé uit de Jura en een oester als amuse maken we onze keuze. Mijn gezelschap en ik kunnen de garnaalkroket, vaak dé test voor een keuken, niet weerstaan. Terecht, zo blijkt. De romige vulling, een diepzoete garnalensmaak en een perfecte korst maken dat deze kroketten bij de beste horen die ooit op mijn bord mochten passeren: chapeau.
Dat we voldaan waren na drie gangen is een understatement.
Van eenzelfde niveau zijn de tussengerechten. Een lasagne van langoustine en spinazie is romig en rijk, maar toch speels en spannend. Aan mijn kant van de tafel een uit de kluiten gewassen, perfect krokant gebakken zwezerik met knolseldercrème en een krachtige kalfsjus die net iets te veel overheerst.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Ondertussen is de zaak goed gevuld, waardoor bediening en keuken wat meer tijd nodig hebben, wat ons goed uitkomt, want de combinatie van de stevige porties en de eerder zware afwerking van de gerechten doen ons naar adem happen. Als we weer een plekje in onze maag hebben, zijn de hoofdgerechten in aantocht. Pulled lamb met onder andere pastinaak en savooikool in een stevige bruine saus is een smaakbom. De bijna dubbele moot kabeljauw met saus van tarbot en bimi is misschien net iets te zout, maar raakt uiteindelijk ook volledig op.
Een oordeel over het dessert blijft voorlopig uit, want dat we voldaan waren na deze drie gangen is een understatement. Maar die dessertkaart testen we heel graag bij een volgende gelegenheid.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier