Shake it up: probeer deze drie nieuwe cocktailbars in Antwerpen en Gent
In deze drie nieuwe cocktailbars kan je meteen ook een hapje eten.
1—Diner met een deuntje
De Antwerpse Sint-Paulusplaats is een hotspot rijker. Met Smudged opende er in het voormalige pand van Amadeus een gloednieuwe listening bar en restaurant, van de uitbaters van cocktailbar Dogma. Centraal in de zaak staat een dj-booth waar vinylplaten gedraaid worden. Ondertussen kan je genieten van een breed scala aan cocktails en verschillende gerechten, zoals een shepherd’s pie met compote of een vegetarische lasagne.
Sint Paulusplaats 20, Antwerpen, smudged.be
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
2— Boterham, upgraded
Zeg niet zomaar boterham tegen een ‘sandwich’. Deze inventieve broodjes zijn al enkele jaren aan het trenden in de culinaire scene, vaak krokant gebakken op de grill. Zo proef je in de nieuwe cocktailbar Little Red Rooster in Gent een kimchi sandwich met gerookte scamorza-kaas of een Pattymelt, een dubbele smash burger tussen een toast, met kaas en gakaramelliseerde ui. Bij deze stevige hap proef je verfijnde cocktails, nieuwe creaties én (vergeten) klassiekers, en dat alles gezellig verlicht door stemmig kaarslicht. Cocktailervaring werd opgedaan bij cocktailinstituut Jigger’s, dus dat belooft.
Waaistraat 16, Gent, littleredrooster.be
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
3—Salute!
Gloednieuw is Amaro, de Gentse cocktailbar genoemd naar het bittere Italiaanse aperitief. Het is een initiatief van de eigenares van het Italiaanse restaurant aan de overkant, Joan. Ook bij Amaro is de liefde voor Italië voelbaar, met een eetkaart vol cicchetti, typische snackjes uit Venetië om bij het aperitief te eten. Denk aan rustieke belegde broodjes, gefrituurde salume-balletjes en lekkere olijven. Wie zich niet aan de cocktails waagt kan ook een selectie natuurwijn van A Taste Affair proeven, of een alcoholvrije cocktail drinken op basis van de spirits van Opius, een Gentse non-alcoholische destilleerderij.
Annonciadenstraat 21, Gent, amaro.gent
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier