Rijstpap met kardemompeer
-
Difficulty
Average -
Preparation time
20 minutes -
Cooking time
35 minutes
Rijstpap met kardemompeer, een heerlijk winters dessert uit het kookboek Wntrlust van foodfotograaf Wout Hendrickx en styliste Debby De Mangelaere.
Ingrediënten
- 1 vanillestok
- 750 ml volle melk
- 1 kaneelstokje
- 70 g kristalsuiker
- 100 g dessertrijst (of risottorijst)
- 1 klontje boter
- snuifje zout
- 4 kardemompeulen
- 1 el suiker
- 1 peer
- 1 el boter
- 40 ml porto
Bereiding
- Snij de vanillestok overlangs open en schraap het merg met een mes eruit.
- Breng de melk aan de kook met het merg van de vanillestok, de vanillestok zelf, het kaneelstokje en de kristalsuiker.
- Voeg de rijst toe en laat alles op een zacht vuur garen.
- Roer regelmatig. De rijst is zacht na 30 à 35 minuten.
- Voeg een klontje boter en een snuifje zout toe aan de rijstpap, roer om en laat even rusten.
- Pel de kardemompeulen en plet de zaadjes met de suiker.
- Snij de peer in fijne plakken.
- Smelt de boter in een koekenpan en bak de peer kort aan. Bestrooi met de kardemom met suiker en laat karamelliseren.
- Blus met de porto en laat de saus nog even inkoken.
- Serveer de rijstpap met de gekaramelliseerde peer.
Recept uit ‘WNTRLUST’
Wout Hendrickx (foodfotograaf), Debby De Mangelaere (styliste) en Elise Van de Poele (bedenker van recepten)
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier