Rijstpap met kardemompeer

Rijstpap met kardemompeer, een heerlijk winters dessert uit het kookboek Wntrlust van foodfotograaf Wout Hendrickx en styliste Debby De Mangelaere.

Ingrediënten
  • 1 vanillestok
  • 750 ml volle melk
  • 1 kaneelstokje
  • 70 g kristalsuiker
  • 100 g dessertrijst (of risottorijst)
  • 1 klontje boter
  • snuifje zout
  • 4 kardemompeulen
  • 1 el suiker
  • 1 peer
  • 1 el boter
  • 40 ml porto
Bereiding
  1. Snij de vanillestok overlangs open en schraap het merg met een mes eruit.
  2. Breng de melk aan de kook met het merg van de vanillestok, de vanillestok zelf, het kaneelstokje en de kristalsuiker.
  3. Voeg de rijst toe en laat alles op een zacht vuur garen.
  4. Roer regelmatig. De rijst is zacht na 30 à 35 minuten.
  5. Voeg een klontje boter en een snuifje zout toe aan de rijstpap, roer om en laat even rusten.
  6. Pel de kardemompeulen en plet de zaadjes met de suiker.
  7. Snij de peer in fijne plakken.
  8. Smelt de boter in een koekenpan en bak de peer kort aan. Bestrooi met de kardemom met suiker en laat karamelliseren.
  9. Blus met de porto en laat de saus nog even inkoken.
  10. Serveer de rijstpap met de gekaramelliseerde peer.

Recept uit ‘WNTRLUST’

Wout Hendrickx (foodfotograaf), Debby De Mangelaere (styliste) en Elise Van de Poele (bedenker van recepten)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content