Rijstpap met kardemompeer

Een heerlijk winters dessert.

Ingrediënten

1 vanillestok
750 ml volle melk
1 kaneelstokje
70 g kristalsuiker
100 g dessertrijst (of risottorijst)
1 klontje boter
snuifje zout
4 kardemompeulen
1 el suiker
1 peer
1 el boter
40 ml porto

Bereiding

Snijd de vanillestok overlangs open en schraap het merg met een mes eruit.

Breng de melk aan de kook met het merg van de vanillestok, de vanillestok zelf, het kaneelstokje en de kristalsuiker.

Voeg de rijst toe en laat alles op een zacht vuur garen.

Roer geregeld. De rijst is zacht na ± 30-35 minuten.

Voeg een klontje boter en een snuifje zout toe aan de rijstpap, roer om en laat even rusten.

Pel de kardemompeulen en plet de zaadjes met de suiker.

Snijd de peer in fijne plakken.

Smelt de boter in een koekenpan en bak de peer kort aan. Bestrooi met de kardemom met suiker en laat karamelliseren.

Blus met de porto en laat de saus nog even inkoken.

Serveer de rijstpap met de gekaramelliseerde peer.

Recept uit ‘WNTRLUST’

Wout Hendrickx (foodfotograaf), Debby De Mangelaere (styliste) en Elise Van de Poele (bedenker van recepten)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content