Restaurants nog een weekend gesloten: drie foodblogs voor last minute inspiratie

De zoete aardappelwafels van Cook a lot by Charlot. © Cook a lot by Charlot
Delphine Dehairs Student journalistiek aan de PXL

Maandag openen veel restaurants opnieuw de deuren. Het is dus nog niet te laat om die culinaire horizon nog een keer te verruimen in eigen keuken. Deze vier foodblogs leveren genoeg inspiratie om zelfs een tweede lockdown vlotjes door te komen.

Chloe kookt

De Antwerpse studente Chloe Lauwers bundelt haar favoriete recepten op de Intagram-pagina Chloékookt. Ze schotelt haar volgers een mix voor van ontbijt, lunch, tussendoortjes en hoofdgerechten. Omdat Chloé veel belang hecht aan een gebalanceerd dieet laat ze al haar recepten vooraf goedkeuren door diëtist Lore De Meester.

1.0VEGGIE BRUSCHETTA MET PAPRIKA, BURRATA, HONING EN TIJM 🌱

Een heerlijke zomerse lunch of een lekker aperitiefhapje 🌞

Ingrediënten: (voor 2 personen)
– 1 bruin stokbroodje
– 1 rode paprika
– 1 sjalot
– 1 burrata
– handje pijnboompitjes
– 2 lookteentjes
– 1 tl komijn
– 1 tl chilipoeder
– 1 el honing
– enkele blaadjes van tijmtakjes
– enkele basilicumblaadjes ter afwerking

Stappenplan:
– snijd de paprika sjalot en look en stoof deze in een scheut olijfolie
– kruid met peper, zout, komijn ,chilipoeder en doe er de lepel honing bij
– meng de tijmblaadjes eronder
– de paprika’s moeten zacht worden dus giet een beetje water in de pan en laat sudderen(het water zal er voor zorgen dat er niks aanbakt)
– in een andere pan gaan we de pijnboompitjes roosteren, dit doe je zonder olie, blijf erbij staan want het kan snel gaan
– snijd het broodje door 2 en bak de binnenkant krokant met een beetje olijfolie in de pan
– als de broodjes krokant zijn snijd je een lookteentje door 2 en wrijf je de broodjes ermee in, leg wat paprika er op , burrata , pijnboompitjes en werk af met basilicum

Enjoy🌱💚chloekookthttps://www.instagram.com/chloekookt90145819562277821826424106783_9014581956Instagramhttps://www.instagram.comrich658

View this post on Instagram

VEGGIE BRUSCHETTA MET PAPRIKA, BURRATA, HONING EN TIJM 🌱 Een heerlijke zomerse lunch of een lekker aperitiefhapje 🌞 Ingrediënten: (voor 2 personen) – 1 bruin stokbroodje – 1 rode paprika – 1 sjalot – 1 burrata – handje pijnboompitjes – 2 lookteentjes – 1 tl komijn – 1 tl chilipoeder – 1 el honing – enkele blaadjes van tijmtakjes – enkele basilicumblaadjes ter afwerking Stappenplan: – snijd de paprika sjalot en look en stoof deze in een scheut olijfolie – kruid met peper, zout, komijn ,chilipoeder en doe er de lepel honing bij – meng de tijmblaadjes eronder – de paprika’s moeten zacht worden dus giet een beetje water in de pan en laat sudderen(het water zal er voor zorgen dat er niks aanbakt) – in een andere pan gaan we de pijnboompitjes roosteren, dit doe je zonder olie, blijf erbij staan want het kan snel gaan – snijd het broodje door 2 en bak de binnenkant krokant met een beetje olijfolie in de pan – als de broodjes krokant zijn snijd je een lookteentje door 2 en wrijf je de broodjes ermee in, leg wat paprika er op , burrata , pijnboompitjes en werk af met basilicum Enjoy🌱💚

A post shared by ©️hloé Ko🥑kt (@chloekookt) on

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
https://scontent-cdg2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/sh0.08/e35/p640x640/91508938_1081160798928422_7114491041502840339_n.jpg?_nc_ht=scontent-cdg2-1.cdninstagram.com&_nc_cat=102&_nc_ohc=u6UaDxe2QYgAX8rJdVp&oh=6125c66d20bab7fd7635cf6e2b2498ed&oe=5F05E833640800

The Messy Chef

Jelle Beeckman is een 32-jarige foodie uit Gent die net zijn eerste kookboek heeft uitgebracht. Op zijn Instagram post hij vooral foto’s van zijn gerechten, de volledige recepten zijn terug te vinden op zijn website. Jelle gaat slechts één keer per week naar de supermarkt, waar hij ingrediënten koopt zonder op voorhand te weten wat hij precies gaat maken. Dat levert creatieve resultaten op. Zijn mediterraanse groenteschotel met zoete aardappel en mozzarella is bijvoorbeeld een schot in de roos. Kers op de taart zijn de grappige verhalen achter de gerechten en zijn coronadagboek in de Instagram Stories.

1.0Wat kan je zoal doen in 10 minuten? Het is een vraag die ik mijzelf wel eens stel wanneer ik 10 minuten tijd heb. Meestal is dat ook exact datgene wat ik dan doe. Nadenken over wat ik zoal binnen die 10 minuten zou kunnen doen. Maar ja, als die minuten dan om zijn dan heb ik weer wat anders op de planning staan. Er is ooit een avond geweest dat ik maar 8 minuten nodig had om tot een tijdrovende activiteit te komen. Maar goed, dan had ik dus nog maar 2 minuten over en dat was helaas te kort om te kunnen doen wat ik had gedacht te doen binnen die 10 minuten. Dus ja… – 10 min pasta met veel look, peterselie en chilivlokken. Receptje online👆 – 🙋‍♂️Gebruik jij veel look ? – #look #spaghetti #garlic #food #foodtruck #chili #yummy #pastalover #pasta #koken #goeieten #italiaans #italianfoodthe_messy_chef_jellehttps://www.instagram.com/the_messy_chef_jelle23112654632311597396398656493_2311265463Instagramhttps://www.instagram.comrich658
View this post on Instagram

Wat kan je zoal doen in 10 minuten? Het is een vraag die ik mijzelf wel eens stel wanneer ik 10 minuten tijd heb. Meestal is dat ook exact datgene wat ik dan doe. Nadenken over wat ik zoal binnen die 10 minuten zou kunnen doen. Maar ja, als die minuten dan om zijn dan heb ik weer wat anders op de planning staan. Er is ooit een avond geweest dat ik maar 8 minuten nodig had om tot een tijdrovende activiteit te komen. Maar goed, dan had ik dus nog maar 2 minuten over en dat was helaas te kort om te kunnen doen wat ik had gedacht te doen binnen die 10 minuten. Dus ja… – 10 min pasta met veel look, peterselie en chilivlokken. Receptje online👆 – 🙋‍♂️Gebruik jij veel look ? – #look #spaghetti #garlic #food #foodtruck #chili #yummy #pastalover #pasta #koken #goeieten #italiaans #italianfood

A post shared by Jelle Beeckman (@the_messy_chef_jelle) on

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
https://scontent-cdt1-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/sh0.08/e35/p640x640/97536615_737124927094557_8866789303217619300_n.jpg?_nc_ht=scontent-cdt1-1.cdninstagram.com&_nc_cat=109&_nc_ohc=R4mBEzOySpwAX8KtXFq&oh=c865996fecb909c640c90c89d907ffd5&oe=5F04447E640800

Cook a lot by Charlot

In een vorig leven nam Charlot deel aan het VTM-programma ‘Mijn keuken, mijn restaurant’. Intussen heeft ze haar eigen kookboek uit en focust ze zich op haar foodblog, Cook a lot by Charlot. Een gezonde balans en veel afwisseling staat centraal in de keuken van Charlot. Ze experimenteert erop los met verschillende ingrediënten en bewijst zo dat een evenwichtig voedingspatroon niet saai hoeft te zijn. Onze favoriet? Haar cakejes van… tonijn, jawel.

1.0Ken jij @misterkitchens al? 🤩 Ik mocht hun nieuwe pizzabodem met zuurdesem en veggie pizzasauzen testen en WAAW! Echt, hoe heerlijk is dit?! 🤤🍕 Ik maakte deze zuurdesem pizza met de @misterkitchens cheesy pestosaus, courgette, aspergetips, rode ui, kaas en rucola 🥰 De producten kun je in heel wat supermarkten vinden. Voor meer info en online shop, check even hun website misterkitchen.com! ✌🏼 . . . #cookalotbycharlot #cookalot #food #foodblog #blogging #instafood #instablog #belgianfoodblog #foodie #foodporn #foodinspo #foodinspiration #gezondkoken #gezondeideetjes #healthycooking #tastyrecipes #belgianblogger #healthblogger #simpelensnel #simpelengezond #easyfitfood #misterkitchens #misterkitchenspizza #healthypizza #vegapizza #vegetarischepizza #zuurdesempizza #pizzaforlife #pizzaislife🍕cookalotbycharlothttps://www.instagram.com/cookalotbycharlot76495876392266963883262615053_7649587639Instagramhttps://www.instagram.comrich658
View this post on Instagram

Ken jij @misterkitchens al? 🤩 Ik mocht hun nieuwe pizzabodem met zuurdesem en veggie pizzasauzen testen en WAAW! Echt, hoe heerlijk is dit?! 🤤🍕 Ik maakte deze zuurdesem pizza met de @misterkitchens cheesy pestosaus, courgette, aspergetips, rode ui, kaas en rucola 🥰 De producten kun je in heel wat supermarkten vinden. Voor meer info en online shop, check even hun website misterkitchen.com! ✌🏼 . . . #cookalotbycharlot #cookalot #food #foodblog #blogging #instafood #instablog #belgianfoodblog #foodie #foodporn #foodinspo #foodinspiration #gezondkoken #gezondeideetjes #healthycooking #tastyrecipes #belgianblogger #healthblogger #simpelensnel #simpelengezond #easyfitfood #misterkitchens #misterkitchenspizza #healthypizza #vegapizza #vegetarischepizza #zuurdesempizza #pizzaforlife #pizzaislife🍕

A post shared by Charlot Pauwels EASY FIT FOOD (@cookalotbycharlot) on

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
https://scontent-cdt1-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/e35/s612x612/90091617_137470217687934_7307083319322047422_n.jpg?_nc_ht=scontent-cdt1-1.cdninstagram.com&_nc_cat=106&_nc_ohc=z9FKBNpB5HMAX-YVt34&oh=c955c1026813c85a3c0ca117e9b8d9b1&oe=5F056D63612612

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content