Review | Culinair

Restaurant Nyyó in Elsene: Belgisch-Vietnamese fusionkeuken die zijn belofte niet weet waar te maken

kan beter
© Justin Paquay
kan beter

Restaurant - Nyyó

Waar - Rue du Bailli 38, Elsene

Type keuken - Op papier een interessante mix van de Vietnamese en Belgische keuken, die in de praktijk niet altijd goed is uitgevoerd.

Sfeer & geluid - Hippe poederroze muren en een rumoerige drukte.

Rekening - 90 euro voor een lunch voor 2 ­personen.

Website - www.nyyorestaurant.com/

Belgium or Brooklyn? 5 Bold New Places to Eat in Brussels’, kopte The New York Times recent. ‘Spannende jonge chefs die uitpakken met smaken uit landen als Korea, Latijns-Amerika en Marokko veranderen de hoofdstad van Europa in een culinaire trekpleister.’ De journalist tipte vijf plaatsen, waarvan wij er reeds vier hadden bezocht en goedgekeurd (Anju, Kline, Klok en Aster). Die vijfde prikkelde dan ook onze nieuwsgierigheid: Nyyó, een hip Vietnamees restaurant in Elsene.

Als we binnenstappen voor de lunch, gonst het van de drukte: de tafels staan hier dicht bij elkaar om de capaciteit volledig te benutten. De ober legt uit dat de gerechten worden gedeeld en op het ritme van de keuken zullen arriveren. En dat we nu alles moeten bestellen want dat de keuken haast sluit. Onder het genot van een lekkere, bittere non-alcoholische matchacocktail bestuderen we de spannende kaart, waar een resem gerechten de Vietnamese en Bel­gische keuken vrolijk mixt.

Zonder dessert gaan we enigszins beteuterd van tafel.

De paté waarmee we starten is simpel maar lekker, al had die wat meer pit of frisheid kunnen gebruiken om de eentonigheid te doorbreken. Dan volgt een lekkere komkommersalade vol pit en hartige gefrituurde uitjes. De okra’s met gefermenteerde tofoedip is een origineel gerecht, maar de okra’s zijn koelkastkoud, wat een onaangename eetervaring oplevert. Na een lange wachttijd arriveren de ronde rijstkroketten, die teleurstellen door hun droge textuur, die niet gecompenseerd wordt door de tomatensaus: een gerecht waarvan de delen niet samensmelten tot een geheel.

Bij de ‘shrooms & noods’ zijn we intussen onze positieve luim kwijt: de te hard gebakken oesterzwammen hebben het gezelschap van nogal saaie noedels waar we niet van onder de indruk zijn. Zowel de noedels als de rijstkroketten liggen zwaar op de maag en zonder dessert gaan we enigszins beteuterd van tafel.

Voor ons is Nyyó het ticketje NY-BXL niet waard.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content