Zwarte pizza

001-RF-PD-Caruso-OPSC © Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept.

Een pizza die je niet zomaar op de menukaarten vindt. Maak hem gewoon zelf.

Een pizza die je niet zomaar op de menukaarten vindt. Maak hem gewoon zelf.

Voor 6 personen

225 g kant-en-klaar pizzadeeg

125 g fontina (rauwmelkse kaas van Aosta die gemakkelijk smelt)

50 g Parmezaanse kaas

2 el vloeibare room

80 g in fijne plakjes gesneden pancetta (spek)

1 verse truffel van 50 g (schoongeborsteld)

1 el olijfolie

witte peper, fleur de sel

Bereiding

1. Snijd de fontinakaas in schijfjes van 1/2 cm dik, schaaf de Parmezaanse kaas in fijne krullen en snijd de plakjes pancetta in vieren.

2. Verwarm de oven (210 °C). Leg het deeg op een blad bakpapier op de ovenplaat. Bestrijk het deeg met de room, maar blijf een halve cm van de rand. Bedek het deeg met schijfjes fontina, bestrooi met peper en schik daarbovenop de stukjes pancetta. Bak de pizza 15 minuten in de oven. De kaas moet gesmolten zijn en de rand van de pizza goudbruin.

3. Snijd de truffel in fijne schijfjes. Verdeel 2 minuten voor het einde van de baktijd de krullen Parmezaanse kaas over de pizza en leg daarbovenop de schijfjes truffel. Overgiet met een scheutje olijfolie. Strooi er vlak voor het opdienen nog wat peper en een snuifje fleur de sel op. Serveer met een rucolaslaatje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content