Zoete pizza met druiven en rozijnen
Deze zoete pizza beleg je met druiven en rozijnen en serveer je met een beetje mascarpone. Lekker als dessert of bij de brunch.
Nodig voor een zoete pizza:
- 75 g gele rozijnen
- 1/2 dl Vin Santo
- 2 dl melk
- 20 g verse gist
- 300 g wit broodmeel
- snuifje zout
- 75 g suiker
- 300 g blauwe druiven
- 1 tl venkelzaad
Doe de rozijnen en Vin Santo in een kommetje en laat 1 uur weken. Verwarm de melk tot hij lauw is en giet dan op de verkruimelde gist. Roer en laat 10 minuten staan tot de gist begint te schuimen. Roer het meel, zout en 50 g suiker in een grote kom. Voeg het melkmengsel toe en roer tot een homogeen mengsel.
Doe het deeg op een met meel bestoven werkvlak en kneed tot een glad deeg. Doe het deeg in een ingevette kom, leg er een vochtige doek over en laat op een warme plaats rusten tot het verdubbeld is in volume.
Bereid intussen de vulling voor: was en halveer de druiven, en verwijder de pitjes. Laat de rozijnen uitlekken. Verdeel het deeg in twee en rol één deel uit tot een dunne cirkel. Verdeel de helft van de druiven, rozijnen en venkelzaad over het deeg en bestrooi met de helft van de resterende suiker.
Rol de rest van het deeg uit tot eenzelfde cirkel en leg deze over de pizza. Verdeel de rest van het fruit, venkelzaad en de suiker over het deeg. Leg er een vochtige doek over en laat nog 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de zoete pizza 40 à 45 minuten en serveer warm of lauw met mascarpone.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier