Wittechocolademousse geparfumeerd met sinaasappel en whisky
Voor 4:
Voor 4:
Chocolademousse:
200 g witte chocolade, 2 blaadjes gelatine
2 eieren, 2 dooiers, 3,5 dl room
sap van 1/2 sinaasappel
3 el whisky (liefst single malt)
Saus en garnituur:
2 gele pompelmoezen, 4 sinaasappels
1 dl water, 50 g suiker, fondantchocolade
gekonfijte gember, in blokjes
muntblaadjes of eetbare bloemen
Smelt de chocolade. Week de gelatine in koud water. Klop eieren en dooiers op. Klop de room op. Meng chocolade en eischuim. Warm het sinaassap en los daarin de gelatine op, doe bij het chocoladeschuim. Laat wat afkoelen, meng met room en whisky. Laat opstijven in de koelkast.
Schil de pompelmoezen en 3 sinaasappels tot op het vruchtvlees, snij de partjes van tussen de velletjes, vang het sap op. Breng water, suiker en alle sap aan de kook. Giet de siroop over het vruchtvlees. Laat afkoelen.
Omring een bolletje chocomousse met citruspartjes. Verdeel saus en gember over het fruit. Versier met munt en een sierlijke krul van gesmolten fondantchocolade.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier