Witloofsoep met gekaramelliseerde appel, gestoofd witloof en spek

12/01/17 om 10:38 - Bijgewerkt op 10/01/19 om 10:04

Witloofsoep met gekaramelliseerde appel, gestoofd witloof en spek

Witloofsoep met gekaramelliseerde appel, gestoofd witloof en spek © Kris Vlegels

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

1 kg witloof

1 grote ui

3 l kippenbouillon

peper en zout

Voor het garnituur:

2 stronken witloof

boter

peper en zout

100 g spekrepen

6 el broodkorsten

1 appel

2 el suiker

vers bieslook

Snij het witloof grof en spoel onder koud stromend water. Snij de ui fijn en doe bij het witloof. Fruit 2 min. in een droge pan, voeg de bouillon toe en kook gaar. Mix tot een gladde soep en kruid met peper en zout.

Trek de bladeren van het witloof en stoof gaar in boter. Kruid bij.

Bak de spekrepen krokant in boter. Laat uitlekken op keukenpapier.

Bak de broodkorsten in boter en laat uitlekken.

Snij de appel in kleine dobbelstenen en bak kort in boter met de suiker.

Serveer alles in de soep en werk af met vers bieslook.

Lees meer over:

Onze partners