Witloofsoep met gekaramelliseerde appel, gestoofd witloof en spek

© Getty

Geniet van deze gladde witloofsoep met een reeks originele garnituren: appel, croutons en spek

Voor 4 personen
  • 1 kg witloof
  • 1 grote ui
  • 3 l kippenbouillon
  • peper en zout
Garnituur
  • 2 stronken witloof
  • boter
  • peper en zout
  • 100 g spekrepen
  • 6 el broodkorsten
  • 1 appel
  • 2 el suiker
  • vers bieslook
Bereiding
  1. Snijd het witloof grof en spoel onder koud stromend water. Snijd de ui fijn en doe bij het witloof. Fruit 2 min. in een droge pan, voeg de bouillon toe en kook gaar. Mix tot een gladde soep en kruid met peper en zout.
  2. Trek de bladeren van het witloof en stoof gaar in boter. Kruid bij. Bak de spekrepen krokant in boter. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak de broodkorsten in boter en laat uitlekken. Snijd de appel in kleine dobbelstenen en bak kort in boter met de suiker. Serveer alles in de witloofsoep en werk af met verse bieslook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content