Whoopies met aardbeien
20-10-2011, 12:05
Bijgewerkt op: 06-06-2024, 10:08
Voor 14 stuks
Beslag
- 120 g boter
- 100 g suiker
- 2 eieren
- 250 g bloem
- 1 kl droge gist
- 150 ml melk
- 2 el aardbeiensiroop
Crème
- 70 g boter
- 3 el suiker
- 150 g marshmallowcrème
Afwerking
- Suikerparels
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Klop de malse boter met de suiker op tot een wit uitslaande massa. Voeg de eieren toe. Bestrooi met gezeefde bloem en gist. Giet de melk en de aardbeiensiroop bij het beslag en bewerk tot een gladde massa.
- Breng met een eetlepel hoopjes beslag van 2 cm diameter aan op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Zet 10 minuten in de oven en laat afkoelen in de opening van de oven.
- Klop de boter met de suiker tot een luchtige massa. Voeg de marshmallowcrème toe. Vul een spuitzak met stervormig spuitstuk met de crème. Bouw de whoopie pies op door de helft van de koekjes te bespuiten met crème en vervolgens af te dekken met een tweede koekje. Versier met de whoopies met suikerparels.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier