Warme aardbeien met tonkabonenanglaise
09-06-2011, 15:58
Bijgewerkt op: 05-06-2024, 19:47
Voor 4 personen
- 2 dl room
- 1 dl volle melk
- 1 tonkaboon
- 3 eierdooiers
- 25 g suiker
Voor de aardbeien
- 1/2 kg aardbeien
- 2 el boter
- 2 el suiker
Bereiding
- Doe de room en melk in een pannetje. Rasp de tonkaboon en voeg toe aan de pan. Breng aan de kook en haal meteen van het vuur. Dek af en laat 1 uur infuseren.
- Meng de eierdooiers en suiker en zeef er de gearomatiseerde room over. Zet weer op het vuur en laat op een zacht vuurtje indikken. Doe in een kom en dek af met plasticfolie. Zorg ervoor dat het folie rechtstreeks op de anglaise ligt, zo komt er tijdens het afkoelen geen vel op.
- Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer grote exemplaren. Verhit de boter in een pan en voeg de aardbeien toe. Strooi er de suiker over en sauteer tot de vruchten een beetje sap afgeven.
- Verdeel de warme aardbeien over de borden en werk af met de anglaise. Dien onmiddellijk op.
Tonkabonen zijn afkomstig van een tropische boon. Hun aroma doet denken aan zoethout, cacao en vanille. Ze kunnen voor infusies gebruikt worden of over gerechten geraspt zoals nootmuskaat.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier