Vlierbloesemchampagne
23-11-2017, 11:24
Bijgewerkt op: 07-12-2023, 21:02
Deze mocktail doet het prima als aperitief, maar laat zich ook heel goed drinken bij frisse voorgerechten of visgerechten. Vlierbloesemchampagne is bovendien niet moeilijk om te maken.
Ingrediënten
- 50 cl vlierbloesemsiroop
- 1 l water
- 6% van totale gewicht melkwei aan toevoegen (kaaswinkel)
- handje verse ananassalie en ijzerkruid (vind je geen ananassalie, gebruik dan citroenmelisse)
- glazen bokaal van minimaal 1,5 l die je kunt afsluiten
- glazen afsluitbare fles (bv. beugelfles)
Bereiding
- Meng de vlierbloesem-siroop met het water en de melkwei in de bokaal. Voeg de kruiden toe en laat vijf dagen in de afgesloten bokaal staan op kamertemperatuur om te fermenteren.
- Filter de kruiden eruit en giet over in de glazen fles. Laat nog twee dagen op kamertemperatuur staan, zodat er wat bruis ontstaat.
- Bewaar de vlierbloesemchampagne daarna in de koelkast. Cheers!
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier