Vis met pit: groene curry van zeeduivel
-
Moeilijkheid
Gemakkelijk
Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: zeeduivel op z’n best, op smaak gebracht met een groene curry.
Fleur het gerecht op door kort voor je de pan van het vuur haalt nog enkele jonge spinazieblaadjes toe te voegen.
Voor vier personen
Voor de groene curry:
2 à 10 Thaise groene pepers (naargelang de pittigheid)
15 korianderblaadjes
2 cm galanga (Thaise gember), geschild en in stukjes gesneden
2 teentjes paarse (of gewone) knoflook, gepeld
1 sjalot, gepeld en in stukken gesneden
1 tl garnalenpasta
3 kaffirblaadjes
zeste van geraspte combava (of limoen) naar smaak
4 stengels citroengras, geschild
het sap van 1 limoen
1 tl koriander-zaadjes
1 tl zwarte kampotpeper
Voor de zeeduivel:
600 g zeeduivelwangen
600 g gemengde lentegroenten (asperges, erwten, tuinbonen…), in hapklare stukjes gesneden
25 cl kokosmelk
25 cl visfond
korianderblaadjes naar smaak
1 tl bruine rietsuiker
1 tl nuoc mam-saus
1. Maak de curry door alle ingrediënten te mixen in een blender. Voeg aan de mix twee eetlepels water toe.
2. Fruit 2 eetlepels van de curry in een wokpan. Doe er na 3 minuten de kokosmelk en visfond bij. Roer door elkaar met een houten lepel.
3. Voeg de groenten toe, naargelang hun kooktijd (tuinbonen voeg je bijvoorbeeld pas op het laatste moment toe). Laat garen zonder aan de kook te brengen. Proef en breng verder op smaak door, indien nodig, nog wat curry toe te voegen.
4. Voeg de rietsuiker en de nuoc mam toe, en daarna de zeeduivelwangen (snijd die eerst in homogene stukken zodat ze gelijk garen). Kook de vis gaar in 5 à 7 minuten.
5. Werk af met korianderblaadjes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier