Met @toosplantbasedfood toont Toos Vergrote op Instagram dat plantaardig koken niet moeilijk hoeft te zijn. Voor Knack Weekend kiest Toos haar favoriete seizoensgroenten om smakelijke, plantaardige lenterecepten op tafel te zetten. Dit is haar gazpacho met een twist.
Met deze verfrissende twist op traditionele gazpacho dartel je vrolijk de lente in. De seizoensgroenten nemen je mee op een reis van fris groen, zachte radijs en een zesty einde.
Meer lezen over Toos Vergrote: Instagram-chef Toos Vergrote kookt plantaardig zonder poespas: ‘Het laatste wat ik wil is stress ervaren rond eten’
Voor 2 personen
Voor de gazpacho:
100 g jonge bladspinazie, gewassen
1 steel selder
2 bosuien
½ groene appel
1 el sojasaus
½ tl fijn zout
1 el balsamicoazijn
1 teen look
1 stevige snuif peper
250 ml water
2 el olijfolie
Voor de radijzen:
150 g radijzen met bladgroen
Olijfolie
Peper
Zout
Voor de vinaigrette:
Zeste en sap van 1 citroen
Zeste en sap van 1 limoen
Zeste en sap van ½ sinaasappel
2 el olijfolie
Peper en zout
1. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette en houd apart.
2. Mix alle ingrediënten voor de gazpacho glad met een mixer of blender. Proef en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
3. Was de radijzen en snijd ze doormidden. Verhit olijfolie in een pan en bak de radijzen een paar minuten tot ze beetgaar zijn.
4. Serveer de gazpacho in een diep bord met de radijzen, afgewerkt met een eetlepel dressing.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier