Tussenribstuk van rund met conchiglioni, pompoen en burrata
15-09-2017, 17:19
Bijgewerkt op: 07-11-2023, 18:15
Voor 4 personen:
- 1 pompoen
- zout, peper, olijfolie, tijm
- knoflook
- 50 g hazelnoten
- 500 g conchiglioni (pasta)
- 1 burrata, platte peterselie
- 200 g afsnijdsels van rundvlees
- 2 takken selderij
- 1 wortel, 2 uien, rode wijn
- 4 entrecotes
Bereiding
- Maak de pompoen schoon en snijd een vierde ervan in blokjes van 1 cm. Zet ze in de oven met olie, verse tijm, knoflook en zout, gedurende 10 minuten op 180 °C.
- Maak een puree met de rest van de pompoen. Rooster de hazelnoten. Kook de pasta (conchiglioni) gedurende 6 minuten. Meng de pompoen-blokjes met de in blokjes gesneden burrata, de fijnge-stampte hazelnoten en de platte peterselie. Breng op smaak met wat zout en peper.
- Kleur de afsnijdsels van het rundvlees, voeg de selderij toe, samen met de wortels en de uien, versneden tot een mirepoix. Blus met rode wijn, voeg 1 tl gemalen zwarte peper toe. Mouilleer tot alles net onder staat. Laat 30 minuten sudderen, haal dan door de puntzeef en laat tot de helft inkoken.
- Bak de entrecotes in een pan, zet de pasta 3 minuten in de oven op 180 °C. Dresseer met de pompoenpuree, daarna de pasta en tot slot het vlees.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier