Nadia Zerouali en Merijn Tol: 'Het lijkt omslachtig om zo thee te zetten, maar het is de traditionele manier om een sterke, maar niet bittere thee te krijgen.'

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 2 eetl. gunpowder groene thee (de duurste is de beste!)
  • 3 eetl. suiker
  • 1 bosje verse munt
  • 1 eetl. amandelen of pijnboompitten
  • 4 schijfjes biologische citroen

Bereiding

  1. Breng 1 liter water aan de kook. Doe de gunpowder in een Marokkaanse theepot en schenk er een flinke scheut kokend water op. Laat 1 minuut trekken zonder te roeren. Schenk deze thee in een glaasje en bewaar.
  2. Schenk dan twee keer een flinke scheut kokend water op de gunpowder, roer om, giet af en gooi weg. Schenk de bewaarde thee uit het glaasje terug in de pot, voeg de suiker en de gewassen en gekneusde takjes munt toe. Vul de pot met de rest van het kokende water. Roer om en laat kort trekken.
  3. Rooster de amandelen kort in een hete, droge grillpan. Doe vervolgens naar smaak een plakje citroen, een paar geroosterde amandelen of wat ongeroosterde pijnboompitjes in je theeglaasje en schenk er hete muntthee op.

Tip: ook lekker is om in een glaasje sterke espresso een sinaasappelschilletje te laten trekken.

Onder de mediterrane zon (29.99 euro, Nijgh & Van Ditmar) ligt vanaf woensdag 29/8 in de winkel.

Nadia Zerouali en Merijn Tol: 'Het lijkt omslachtig om zo thee te zetten, maar het is de traditionele manier om een sterke, maar niet bittere thee te krijgen.'Voor 4 personen:Tip: ook lekker is om in een glaasje sterke espresso een sinaasappelschilletje te laten trekken.