Aardappelsalade met truffel
10-06-2011, 15:20
Bijgewerkt op: 04-06-2023, 15:26
Voor 4 personen
- 600 g aardappelen (‘ratte’)
- 80 g verse truffel
- 5 cl extra vierge olijfolie
- 1 el wijnazijn
- zout, peper
- Guérande-zout
Bereiding
- Spoel en borstel de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water (20-25 min.). Koel ze onder de koude kraan en pel ze (het vlees moet vast blijven).
- Snij ze in schijven van 1 cm dik, voeg olie en azijn toe, zout en peper. Doe er 1 eetlepel fijngehakte truffels bij en schep voorzichtig om. Dek af met plasticfolie en laat 12 uur rusten in de koelkast.
- Haal de aardappelen uit de koelkast, laat ze lauw worden in de oven.
- Schep een laag aardappelsla in het midden van het bord en bestrooi met reepjes truffel van 1,5 mm dik. Werk af met Guérande-zout.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier