Truffel- en aardappelsalade met olijfolie

Voor 4:

Voor 4:

600 g aardappelen (‘ratte’)

80 g verse truffel

5 cl extra vierge olijfolie

1 el wijnazijn

zout, peper

Guérandezout

Spoel en borstel de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water (20-25 min.). Koel ze onder de koude kraan en pel ze (het vlees moet vast blijven). Snij ze in schijven van 1 cm dik, voeg olie en azijn toe, zout en peper. Doe er 1 eetlepel fijngehakte truffels bij en schep voorzichtig om. Dek af met plasticfolie en laat 12 uur rusten in de koelkast.

Haal de aardappelen uit de koelkast, laat ze lauw worden in de oven. Schep een laag aardappelsla in het midden van het bord en bestrooi met reepjes truffel van 1,5 mm dik. Werk af met Guérandezout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content