Truffel- en aardappelsalade met olijfolie
10-06-2011, 15:20
Voor 4:
Voor 4:
600 g aardappelen (‘ratte’)
80 g verse truffel
5 cl extra vierge olijfolie
1 el wijnazijn
zout, peper
Guérandezout
Spoel en borstel de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water (20-25 min.). Koel ze onder de koude kraan en pel ze (het vlees moet vast blijven). Snij ze in schijven van 1 cm dik, voeg olie en azijn toe, zout en peper. Doe er 1 eetlepel fijngehakte truffels bij en schep voorzichtig om. Dek af met plasticfolie en laat 12 uur rusten in de koelkast.
Haal de aardappelen uit de koelkast, laat ze lauw worden in de oven. Schep een laag aardappelsla in het midden van het bord en bestrooi met reepjes truffel van 1,5 mm dik. Werk af met Guérandezout.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier